Jalkapallomatkoja Championship

Jalkapallomatkat Championship

Mestaruussarja kuten sitä usein kutsutaan, on virallisesti Englannin mestaruussarja ja se on Englannin jalkapalloliigan toinen sarjataso. Tällä hetkellä liigaa kutsutaan Sky Bet Championship-nimellä, koska Sky Televisions sponsoroi liigan. Sekä mestaruussarjan voittaja ja toiseksi sijoittunut pääsevät automaattisesti Englannin Valioliigaan, kun taas neljä seuraavaa joukkuetta pelaavat karsintaotteluissa lopullista paikasta. Joukkueet, jotka päättyvät liigan häntäpäähän, putoavat Ykkösliigaan, joka on Englannin jalkapallon kolmas sarjataso.

Englannin mestaruussarja, joka otettiin käyttöön kaudella 2004 -05 on aiemmin tunnettu nimellä Football League First Division eli Englannin 1. divisioona vuodesta 1992 lähtien sen jälkeen kun Englannin Valioliiga otettiin käyttöön. Sitä ennen liiga oli ollut pitkään vakiintunut toisena sarjatasona sen perustamisesta lähtien vuonna 1892.

Mestaruuden voittajat palkitaan Englannin mestaruussarjan pokaalilla ja se on edelleen sama pokaali, joka myönnettiin entiselle 1. divisioonan mestarille, mikä on luonut jatkuvuuden Englannin jalkapalloperinteessä.

Mestaruusjalkapallo on erittäin suosittua Englannissa, peleissä on hyvin katsojia ympäri maata, itse asiassa 2011-12 kaudella katsojakeskiarvo oli enimmillään 17738. Englannin mestaruussarja on niin suosittu: se on toiseksi katsotuin toissijainen liiga maailmassa. Näin ollen, se on rikkain ei huipputason jalkapallon divisioona maailmassa ja hämmästyttävästi se on seitsemänneksi rikkain Euroopan jalkapallon sarjatasossa.

Englannin mestaruussarjan suosio on johtanut useisiin nimekkäisiin sponsorisopimuksiin tukien liigaa kuten esimerkiksi Coca-Cola, joka oli liigan perustava sponsori, lopettaen sopimuksen vasta vuonna 2009. Tämän jälkeen liiga tunnettaan nimellä Npower Championship johtuen maailmanlaajuisen energiayhtiön tuesta vuodesta 2013 lähtien, kun Sky Bet ilmoitti 5-vuotisen sponsorisopimuksen Englannin mestaruussarjan kanssa.

Lue lisää

Lippuja Englannin mestaruussarjan peleihin on saatavilla yksittäisten seurojen verkkosivuilta tai useilta välittäjiltä. Usein uskollisuuden kannustamiseksi, kausilipun haltijat voivat ostaa lippuja viikkoa etukäteen ennen yleisöä. Voit tarkistaa suosikkiseurasi ottelut käymällä seurojen verkkosivuilla tai muilla vastaavilla sivustoilla, kun suunnittelet matkaasi. Nykyaikaisena Euroopan maana Englannissa on sekä hyvät juna- ja autoliikennepalvelut sekä useimmat mestaruussarjan klubit ovat lyhyen matkan päässä liikenteen pääkaduista.

Euroopasta Englantiin matkustaville on monia lentoasemia, joista voi matkustaa alueille, missä suosikkiklubisi sijaitsevat. Esimerkiksi Lontoo on hyvin varustettu kansainväliselle matkailijalle: Heathrow, Gatwick, Luton ja Stansted pystyvät tarjoamaan ELP-kilpailuja Kaakkois-Englannissa. Lisäksi, Midlandsissa on East Midlandsin lentokenttä, muun muassa, Leedsin ja Bradfordin lentokentät pystyvät palvelemaan Koillis-Englannissa, kun taas Manchesterin lentokentältä voi matkustaa mestaruuspeleihin Luoteis-Englannissa.

Historia

Englannin jalkapallon suosio on sellainen, että kun Englannin mestaruussarja perustettiin kaudella 2004-05, sillä oli yhteensä 9,8 miljoonan kokonaiskatsojamäärä, joka oli tuolloin neljänneksi korkein osallistuminen Euroopan jalkapallodivisioonassa. Tämä on vieläkin vaikuttavampaa, kun ottaa huomioon, että ainoa sarjataso sen edellä olivat Englannin Valioliiga, yhteensä 12880000 katsojaa, Espanjan La Liga 11570000 katsojaa ja Saksan Bundesliga 10.920.000 katsojaa. Varsinaisesti se tarkoittaa sitä, että sen debyyttikaudella Englannin mestaruussarjalla oli parempi kokonaiskatsojamäärä kuin Italian Serie A:lla, joka oli 9770000 ja Ranskan Ligue 1:llä 8180000.

Alusta alkaen liiga on ollut paljon suurempi kuin useimmat muut eurooppalaiset liigat 24 joukkueella, tavanomaisesti 20 jalkapalloseuraa kilpailee mestaruudesta. Merkittävä tekijä liigan menestyksessä on peräisin sen lisääntyneistä televisiotuloista, jotka ovat yksi parhaista maailman toissijaisessa liigassa. Itse asiassa, Englannin mestaruussarja on ainutlaatuinen Euroopan jalkapallossa, koska se ei ole vain niin hyvin tuettu, mutta se lähetetään erittäin kattavasti televisiossa eri puolilla maailmaa. Kysyntä on niin suuri mestaruuskilpailuille, että vuosina 2009-2012 Sky Sportsilla oli lähetysoikeudet 65 ottelujen suoriin lähetyksiin sekä edistämällä pudotuspelejä jokaisena kautena. Tämä sopimus, johon sisältyi kohokohtien näyttäminen BBC:ssä oli arvoltaan 264 miljoonaa puntaa, mikä oli eniten koskaan maksettu summa toissijaiselle jalkapalloliigalle kaikkialla maailmassa.