Jalkapallomatkat Ajax

Pelattavat ottelut Tietoa stadionista Tietoa seurasta Liigataulukko

Ajax, tai koko nimeltään Amsterdamsche Football Club Ajax, on yksi kolmesta todella suurista seuroista hollantilaisessa jalkapallossa. Muut kaksi ovat PSV Eindhoven ja Feyenoord. Aiemmin Ajax on hallinnoinut sekä kotimaista että eurooppalaista jalkapalloa.

Vakiasiakkaat 2018 | 2019
31 Maa
Ajax vs PSV Eindhoven
Amsterdam ArenA
Eredivisie
alk. 424 €
Lue lisää
10 Huh
Ajax vs Juventus
Amsterdam ArenA
Champions League
alk. 1 668 €
Lue lisää
13 Huh
Ajax vs Excelsior
Amsterdam ArenA
Eredivisie
alk. 93 €
Lue lisää
24 Huh
Ajax vs Vitesse
Amsterdam ArenA
Eredivisie
alk. 150 €
Lue lisää
12 Tou
Ajax vs Utrecht
Amsterdam ArenA
Eredivisie
alk. 191 €
Lue lisää

Lyhyesti Amsterdam ArenAsta

Vuoteen 1996 asti Ajax pelasi De Meerin stadionilla. Siihen stadioniin mahtui vain 19 000 katsojaa, joka selvästikään ei ollut tarpeeksi Ajaxin kaltaiselle joukkueelle. Vuosi 1996/97 oli ensimmäinen, jossa Ajax pelasi kotipelinsä Amsterdam ArenAssa. Stadioni on Hollannin suurin.

Muuta tekemistä Amsterdamissa

Kun vierailet Amsterdamissa, sinun ei kannata missata veneajelua kanaaleissa. Kanavat ovat itse asiassa maailmanperintökohteita. Amsterdam on kaupunki, jossa keskitytään kulttuuriin ja siellä on useita museoita, joista osa on omistettu maalareille Rembrandtille ja van Goghille. Voit myös käydä Anne Frankin talossa.

Amsterdam ArenA - AFC Ajax

Alankomaalainen joukkue Ajax on pelannut kotipelinsä Amsterdamin ArenA:lla vuodesta 1996. Stadion on Alankomaiden suurin ja sitä käytetään usein Alankomaiden maajoukkueen peleihin. Amsterdam ArenA on Euroopan ensimmäinen stadion, jossa on sisäänvedettävä katto, joka peittää sekä katsojat että kentän.

Jalkapallopaketteja AFC Ajax

Amsterdam ArenA:lle mahtuu 52 960 katsojaa, kaikki katon alle. Toiseksi suurin areena on jalkapallokerho Hollandin De Kuip Rotterdamissa. Sinne mahtuu hieman yli 51 000 katsojaa. Amsterdam ArenA on erittäin korkea – päätähuimaavat 78 metriä – mikä tekee katsomoista erittäin korkeat. Vain Madridin Santiago Bernabéun ja Milanon San Siron katsomot ovat jyrkemmät.

Yli 30 vuotta, 1930-luvun puolivälistä 1960-luvun puoliväliin, Ajax pelasi kotipelinsä pienellä De Meerin stadionilla. Ajoittain stadionille mahtui lähes 30 000 katsojaa, mutta 1990-luvulla stadion remontoitiin uusien turvallisuus- ja mukavuusstandardien mukaiseksi, ja kapasiteetti oli vain vaatimattomat 19 000. Siksi Ajaxin täytyi alkaa harkita uuden stadionin rakentamista. Uuden stadionin rakennus aloitettiin vuonna 1993 ja saatiin päätökseen kesällä 1996. Elokuussa 1996 stadion vihittiin käyttöön Ajaxin ja italialaisen AC Milanin välisellä näytöspelillä.

Amsterdam ArenA isännöi Mestareiden liigan finaalin vuonna 1998. Vuoden 2000 Euroopan mestaruuskisojen aikana suuri osa peleistä pelattiin tällä stadionilla. Vuoden 2012/2013 Eurooppa-liigan loppuottelu pelattiin myös Amsterdam ArenA:lla.

Amsterdam ArenA on osa uutta, muodikasta kaupunginosaa Amsterdamin kaakkoisosassa. Stadionin ja kaupungin keskustan välillä on vain 10 kilometriä. Voit helposti kulkea stadionille junalla tai metrolla. Stadionin lähellä on yhdistetty juna- ja metroasema, Bijlmer ArenA. Matka sinne kestää noin 15 minuuttia.

Ajax liput ja matka

Ajaxin kotistadion on tilava vaatimattomasti ilmaistuna, mutta täyttyy kuitenkin nopeasti. Tämä pätee erityisesti silloin, kun merkittävä peli on tulossa. Toinen ongelma on se, että vain hollannin kansalaiset voivat ostaa lippuja verkossa tai henkilökohtaisesti stadionilta. Kun teet jalkapallomatkoja Ajaxin kanssa, on parasta varata pakettimatka, johon sisältyy pelilippu, hotelli ja lennot, tai vain lippu ja hotelli.


Tietoa Ajax

Ajaxin perustivat muutama lukion oppilas kahvilassa Amsterdamissa. Vuosi oli 1883, ja siitä lähtien Ajax on ollut Hollannin numero yksi. Seura on nimetty kreikkalaisen sankarin mukaan. Paljon tunnettuja pelaajia on pelannut Ajaxissa vuosien varrella. Johann Cruyff oli suuri menestys 70-luvulla, ja viime vuosina edelläkävijöitä ovat olleet Dennis Bergkamp, Marco van Basten, Wesley Sneijder ja Zlatan Ibrahimovich. Alusta lähtien Ajax on voittanut 30 liigan ja 18 cupin osakilpailua. Se on myös noussut voittoon kerran UEFA Cup / Europa-liigassa ja neljä kertaa Euroopan Cupissa / Mestarien liigassa (viimeisin vuonna 1995).

Siellä on 3 matkatoimistoa järjestää Ajax-jalkapallomatkoja

SP U NR Z GV ZV VSA P.