Jalkapallomatkoja Ligue 1

Jalkapallomatkat Ligue 1

Ranskan ammattilaisliiga, joka tunnetaan nimellä Ligue 1, on korkein jalkapallosarja muodostuen kahdesta divisioonan ammattilaisliigasta. Ranskan jalkapalloliiga muodostettiin jo vuonna 1932 ja sittemmin tunnettu nimellä National League, mutta tämä muuttui hyvin nopeasti Division 1:ksi, vain vuoden jälkeen liigan perustamisesta. Tämä nimi säilyi siihen asti, kunnes liiga uudistettiin vuonna 2002 pitääkseen sen muiden Euroopan jalkapallokansojen mukaisena ja se nimettiin uudelleen Ligue 1:ksi suuren julkisuuden saattelemana.

Ligue 1:ssä on 20 joukkuetta, jotka kilpailevat mestaruudesta ja ne pelaavat toisiaan vastaan kahdesti sekä kotona ja vieraissa kuten on yleistä, monilla johtavilla jalkapalloliigoilla kausi kestää yleensä elokuusta toukokuuhun. Suurimmaksi osaksi otteluita pelataan lauantaina ja sunnuntaina, vain harvoja pelejä pelataan keskellä viikkoa. Liiga toimii kaksinkertaisena sarjana, jotka ovat Ranskan cup sekä kiivaasti kilpailtu Trophée des Champions.

Kuten useimmissa ammatillaisjalkapalloliigoisssa Ligue 1:ssä on käytössä putoamisen ja nousemisen järjestelmä Ligue 2:sta, liigan kolme viimeisintä joukkuetta putoaa Ligue 2:een ja kolme parhainta joukkuetta Ligue 2:sta nousee Ligue 1:een. Liigassa on niin kova kilpailu, että ottelut lähetetään kattavasti televisiossa ja ne lähetetään molemmilla kanavilla Canal+ ja beIN Sports ennätyssopimuksella Ranskan seuroille. Kuten useimmissa johtavissa jalkapallosarjoissa kolme parasta joukkuetta Ligue 1:ssä pääsee Mestarien liigaan, jossa kaksi parasta pääsevät suoraan lohkovaiheeseen ja kolmanneksi sijoittunut joukkue pääsee kolmannelle karsintakierrokselle, epäonnistuminen johtaa seuran pääsemisestä UEFAn Eurooppa-liigaan.

Maailmanlaajuisesti liiga on erittäin arvostettu ja sitä pidetään yhtenä parhaista ja se on tällä hetkellä kuudennella sijalla Euroopassa perustuen klubien suorituskykyyn eurooppalaisissa kilpailuissa, tiiviisti Espanjan La Ligan, Englannin Valioliigan, Saksan Bundesligan, Italian Serie A:n ja Portugalin Primeira Ligan jälkeen. Liigaa ei kuitenkaan ole aina pidetty suurena menestyksenä ja se on joutunut taistelemaan saadakseen takaisin maineensa, koska Ligue 1:tä on ravistellut useat skandaalit 1950-luvun alussa ja 1990-luvun alussa. Kuitenkin, liiga on osoittanut, että kun korruptio on löydetty, se voi ja sen tulee toimia ripeästi antaen ankaria rangaistuksia syylliseksi todetulle klubille.

Vakiasiakkaat 2023 | 2024

Jalkapallomatkat Ligue 1

Liput Eredivisien peleihin ovat saatavilla yksittäistä seuroista ja useilta välittäjiltä. Usein uskollisuuden kannustamiseksi, kausilipun haltijat voivat ostaa lippuja peleihin jopa viikon etukäteen ennen kuin ne ovat yleisön saatavilla. Voit tarkistaa suosikkiseurojesi ottelut käymällä seurojen verkkosivuilla tai muilla sivustoilla, kun suunnittelet matkaasi.

Ranska on Euroopan johtava valtio, jolla on kukoistava teollisuus- ja matkailuala. Sellaisena Ranskassa on erittäin hyvin tuetut maantie- ja rautatieyhteydet eri puolilla maata ja matkustava jalkapallofani saavuttaa helposti kaikki Ligue 1-ottelut maanteitse ja rautateitse.

Kuten monissa muissa suurissa Euroopan maissa Ranskassa on monia ensiluokkaisia kansainvälisiä lentokenttiä, jotka voivat palvella maailmaa matkustavaa jalkapallofania. Maan länsiosassa, Bordeaux - Leognan - Saucats Lentokenttä vie sinut kauniille rannoille Ranskan rannikolla, kun taas Strasbourgin lentokenttä palvelee joukkueita maan itäosassa. Lisäksi, etelässä löydät Nizzan lentokentän, joka tarjoaa kuljetuksia Ligue 1:n seurojen isännän luo ja kauniille Välimerelle, josta miljoonat lomailijat haaveilevat vuosittain. Lopuksi, pohjoisessa Le Harve vie rannikkoalueilla, kun taas Le Bourget Airport Pariisissa voi viedä tämän historiallisen ja kauniin maan sydämeen.

Historia

Kuten monet hallitsevat jalkapalloliigat Euroopassa, Ranskan nykyinen ammattilaisjalkapalloliiga ei ole sama kuin se oli silloin, kun se ensimmäistä kertaa muodostettiin, mutta se on kehittynyt ja sitä on uudistettu viime vuosikymmeninä, jotta se on ajan tasolla jalkapallon muutoksien kanssa ja taloudelliset varat ovat nyt saatavilla seuroille televisiointioikeuksien ansiosta.

Ennen 1930 Ranskassa ei ollut ammatillista liiga, kuitenkin, nousun suosio ja seurojen rahoitusvakauden ansiosta ehdotettiin heinäkuussa 1930, että jalkapallosta Ranskassa pitäisi tulla kokopäiväiseksi työksi. Ammattilaisjalkapalloilu toteutettiin virallisesti vuonna 1932, mutta vasta jalkapalloilun asiantuntijoiden Emmanuel Gambardellan, Gabriel Hanotin ja Georges Bayroun omistautumisen ja jatkuvan kovan työn ansiosta.

Aluksi vain 20 seurat muodostivat liigan ja erittäin tiukka luettelo määritteli kriteerit liigan pääsemistä. Jotta seura voitaisiin harkita pääsevänsä vastaperustettuun ammatilliseen jalkapalloliigaan, seuralla piti olla positiivisia tuloksia aikaisemmin, sen on voitava tasapainottaa sen taloutta ja tärkeintä sen on kyettävä menestyksekkäästi palkkaamaan ainakin kahdeksan ammattilaisjalkapalloilijaa.

Ammattilaisjalkapalloilu kasvoi nopeasti Ranskassa, niin paljon, että se saattoi houkutella maailmanluokan pelaajia maasta ilman ammattijalkapalloliigoja esimerkiksi Alankomaissa. Itse asiassa, jossain vaiheessa 1930-luvulla lähes koko Hollannin jalkapallomaajoukkue pelasi jalkapalloa ammattimaisesti Ranskassa ja pelaajia määrättiin pelikieltoon Hollannin maajoukkueesta, koska he olivat ottaneet osaa ammattilaisjalkapalloon, mikä ehdottomasti oli kielletty Hollannissa.