Jalkapallomatkat Saksaan

Jännittäviä otteluita ja täpötäysiä katsomoita, joissa vallitseee mahtava tunnelma. Siinä Saksan Bundesliigan otteluiden tunnusmerkit, eikä sinun tarvitse lähteä kaeummas kuin Itämeren toiselle rannalle, jotta pääset aistimaan yhden Euroopan suurimman jalkapalloliigan hengen. Sen takia Saksa ja Bundesliiga ovatkin suosituimpia kohteita jalkapallomatkoille, sillä lyhyt matkustusaika riittää suurten jalkapalloelämysten kokemiseen.

Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Schalke 04 ja HSV Hamburg. Saksalaisten menestysjoukkueiden nimet ovat tuttuja, sillä ne pärjäävät usein myös eurooppalaisissa turnauksissa. Näiden joukkueet vetävät stadioneilleen joka viikonloppu 50 000 – 80 000 katsojaa ja katsomoissa vallitsee mahtava tunnelma.

Saksalainen jalkapallo on kokonaiselämys

Saksassa jalkapallo-ottelussa käymisestä on tehty kokonaiselämys – ja elämys, johon kaikilla on varaa. Toisin kuin Englannissa, jossa ottelulippujen hinnat ovat nousseet pilviin, pääsee Saksassa isoille Bundesliigan stadioneille aina noin 40 euron lipuilla. Niinpä Bundesliigan otteluissa tapaakin ihmisiä kaikista yhteiskuntaluokista. Katsomossa ovat sulassa sovussa nuoret opiskelijat, eläkeläiset kuin hardcore-fanitkin – ja kaikki yhtyvät lauluihin ja kannustushuutoihin tunnelman luomiseksi matsin aikana.

Saksalaiset ovat tunnettuja organisointikyvystään – ja syystä, sen huomaat heti Bundesliigan otteluun tullessasi. Kaikki on täydellisesti järjestettyä, niin liikenneyhteydet stadionille ja sieltä pois, oluen ja pretzeleiden (suosittujen saksalaisten rinkeleiden) myynti kuin katsojien katsojien päästäminen stadionille ja sieltä pois. Kaikki sujuu saksalaisella perusteellisuudella.

Logistiikasta ei siis tarvitse huolehtia. Kaikki toimii ja on hyvin järjestetty.

Missä voit nähdä jalkapalloa Saksassa?

Dortmundissa sijaitsee Bundesliigan suurin stadioni, Westfalen Stadion, jossa on tilaa 80 645 katsojalle. Se on myös maailmankuulu upeasta tunnelmastaan ja Euroopan kiihkeimpiin kuuluvista jalkapallofaneista. Bundesliiga-ottelu Westfalen Stadionilla on jotain, mikä jokaisen jalkapallofanin tulisi tarjota itselleen. Münchenin Allianz Arenalla on 71 000 paikkaa, ja siellä pelaa saksalaisen jalkapallon ehdoton mestari: Bayern. Sieltä löytyy saksalaisen jalkapallon kerma ja parhaat saksalaiset pelaajat.

Toinen hyvä vaihtoehto jalkapallomatkalle on Hampurin Volkspark. Hampuriin on nopeat ja hyvät yhteydet, sijaitseehan se hyvin lähellä Tanskan rajaa. Siksi se onkin pohjoismaisten jalkapallofanien suosikkikohteita. HSV Hamburg on ainoa joukkue, joka ei koskaan ole pudonnut Bundesliigasta, ja vaikka joukkue ei viime vuosina olekaan pelannut sarjan kärjessä, eivät uskolliset fanit ole hylänneet sitä. Täpötäysi Volkspark ja 57 000 innostunutta saksalaista fania takaavat upean jalkapalloelämyksen.

Joten minne tahansa Saksassa lähdetkin, luvassa on ikimuistoisia jalkapalloelämyksiä!

Joukkueet