Jalkapallomatkoja Eredivisie

Jalkapallomatkat Eredivisie

Eredivisie, tai Honor Division, on Hollannin jalkapallon huippusarjataso ja se muodostettiin vuonna 1956, on mielenkiintoista huomata, että tämä oli vain kaksi vuotta sen jälkeen, kun ammattilaisjalkapalloilu käynnistettiin Hollannissa. Hollannin jalkapalloliiga saavutti korkeimman sijoituksen kaudella 2012-2013, kun Euroopan jalkapalloilun hallintoelin UEFA luokitteli sen yhdeksänneksi parhaaksi liigaksi Euroopassa. Liigassa kilpailee 18 joukkuetta, kukin joukkue pelaa kahdesti kilpailijaa vastaan sekä kotona ja vieraissa. Viimeiseksi sijoittunut klubi putoaa kauden päätteeksi Eerste Divisiehen (ensimmäinen sarjataso), ensimmäisen sarjatason voittaja nousee automaattisesti Eredivisiehen. Pudotusottelussa toiseksi ja kolmanneksi viimeinen joukkue pelaavat karsinnasta. Liigassa on myös kaksi kotimaista cup-kilpailua, KNVB Cup ja Alankomaiden Supercup.

Vuosittain Eredivisien voittajalle on myönnetty Hollannin mestaruus ja sen 59-vuotisen historian aikana AFC Ajax on voittanut sen useimmiten. Itse asiassa, Ajax on voittanut Hollannin liigan mestaruuden 24 kertaa, kun taas PSV Eindhoven voitti liigan 18 kertaa ja Feyenoord saavutti 9 mestaruutta. Sellainen on ollut näiden kolmen hollantilaisen joukkueen ylivoima vuodesta 1965, että ne ovat voittaneet kaikki paitsi kolme liigan mestaruutta.

Liiga on erittäin suosittu fanien keskuudessa ja vuosittain se houkuttelee suuria sponsorisopimuksia, itse asiassa vuonna 1990 liigan virallinen nimi muuttui PTT Telecompetitie – nimeksi tuottoisan 9 vuoden sponsorisopimuksen solmimisen jälkeen PTT Telecomin kanssa. Vuonna 2012 kävi ilmi, että Rupert Murdoch oli varmistanut lähetysoikeudet Eredivisien peleihin uskomattomalla 12 vuoden sopimuksella, joka on kuulemma 1 miljardin euron arvoinen. Osana sopimusta on, että jokainen Eredivisie-klubi saisi yli 4 miljoonaa euroa vuodessa koko 12-vuotisen sopimuksen ajan. Tämä taloudellinen vapaus on auttanut klubeja kilpailemaan Euroopan parhaiden joukkueiden kanssa, suorat pelit lähetetään Fox Sports Eredivisiella ja kohokohdat lähetetään NOSilla.

Joukkueet

Vakiasiakkaat 2023 | 2024

Jalkapallomatkat Eredivisie

Liput Eredivisien peleihin ovat saatavilla yksittäistä seuroista ja useilta välittäjiltä. Usein uskollisuuden kannustamiseksi, kausilipun haltijat voivat ostaa lippuja peleihin jopa viikon etukäteen ennen kuin ne ovat yleisön saatavilla. Voit tarkistaa suosikkiseurojesi ottelut käymällä seurojen verkkosivuilla tai muilla sivustoilla, kun suunnittelet matkaasi.

Alankomaat on moderni eurooppalainen maa, joka hyötyy paljon kansainvälisestä matkailusta ja varsinaisesti siellä on laajalti maantie- ja rautatieyhteyksiä eri puolilla maata. On syytä huomata, että matalalla sijaitseva maa hyötyy monista vesiväylistä ja kanavista ja kautta maan voi matkustaa veneellä.

Kuten muissa suurissa Euroopan maissa Alankomaissa on hyvin tuetut lentoliikenneyhteydet ja on monia kansainvälisiä lentokenttiä, jotka palvelevat matkustavia jalkapallofaneja. Maan pohjoisosassa, Amsterdam Airport Schiphol voi viedä sinut seuraamaan Ajaxia, joka on hallitseva voima Eredivisie-liigassa, kun taas etelässä Eindhovenin lentokenttä tuo sinut Philipsin Stadionille ja PSV Eindhoveniin. Maan itäosassa Terlet Airfield tuo sinut historiallisen markkinakaupunkiin Arnhem ja lännessä Rotterdamin lentokenttä vie sinut eurooppalaiseen legendaan Feyenoordiin.

Historia

Ennen Eredivisien perustamista vuonna 1954, Netherlands Football League Championship hallitsi Hollannin jalkapalloa. Puhtaasti amatöörikilpailuissa kilpailtiin useissa pudotuspeleissä alueiden seurojen ryhmässä, jotka olivat menestyneet aikaisempina vuosina. Mielenkiintoista, Royal Dutch Football Association (KNVB) oli omistautunut joukkueiden amatööriasemaan ja se hylkäsi minkä tahansa maksutavan ja itse asiassa, määräsi pelikieltoon pelaajia, jotka jäivät kiinni palkan saamisesta tai klubin todettiin ostavan pelaajia.

Kuitenkin, kuten monissa muissa Euroopan jalkapalloliigoissa vaatimus ammattimaisesta liigasta alkoi tulla kuulluksi, kun maajoukkueen jäsenet alkoivat pelata ulkomailla. Itse asiassa, niin monia lahjakkaita pelaajia lähti Hollannin liigasta, että KNVB oli määrättävä pelaajia Hollannin maajoukkueesta pelikieltoon, jotka pelasivat ulkomailla. Tämä joukkopako, lähinnä Ranskan ammattijalkapalloliigoihin tunnettaan nimellä Pohjanmeren tulva 1953. Kuitenkin, kun hollantilaiset pelaajat ulkomailla järjestivät ottelun Ranskan maajoukkuetta vastaan ja voittivat pelin 2-1 se sähköisti hollantilaiset kehittämään omaa ammattijalkapalloliigaa ja Eredivisie syntyi.