Jalkapallomatkat Eredivisie

Vakiasiakkaat 2018 | 2019
23 Huh
Ajax vs Vitesse
Amsterdam ArenA
Eredivisie
alk. 256 €
Lue lisää
12 Tou
Ajax vs Utrecht
Amsterdam ArenA
Eredivisie
alk. 272 €
Lue lisää

--- Tietoa Eredivisie

Eredivisie, tai Honor Division, on Hollannin jalkapallon huippusarjataso ja se muodostettiin vuonna 1956, on mielenkiintoista huomata, että tämä oli vain kaksi vuotta sen jälkeen, kun ammattilaisjalkapalloilu käynnistettiin Hollannissa. Hollannin jalkapalloliiga saavutti korkeimman sijoituksen kaudella 2012-2013, kun Euroopan jalkapalloilun hallintoelin UEFA luokitteli sen yhdeksänneksi parhaaksi liigaksi Euroopassa. Liigassa kilpailee 18 joukkuetta, kukin joukkue pelaa kahdesti kilpailijaa vastaan sekä kotona ja vieraissa. Viimeiseksi sijoittunut klubi putoaa kauden päätteeksi Eerste Divisiehen (ensimmäinen sarjataso), ensimmäisen sarjatason voittaja nousee automaattisesti Eredivisiehen. Pudotusottelussa toiseksi ja kolmanneksi viimeinen joukkue pelaavat karsinnasta. Liigassa on myös kaksi kotimaista cup-kilpailua, KNVB Cup ja Alankomaiden Supercup.

Vuosittain Eredivisien voittajalle on myönnetty Hollannin mestaruus ja sen 59-vuotisen historian aikana AFC Ajax on voittanut sen useimmiten. Itse asiassa, Ajax on voittanut Hollannin liigan mestaruuden 24 kertaa, kun taas PSV Eindhoven voitti liigan 18 kertaa ja Feyenoord saavutti 9 mestaruutta. Sellainen on ollut näiden kolmen hollantilaisen joukkueen ylivoima vuodesta 1965, että ne ovat voittaneet kaikki paitsi kolme liigan mestaruutta.

Liiga on erittäin suosittu fanien keskuudessa ja vuosittain se houkuttelee suuria sponsorisopimuksia, itse asiassa vuonna 1990 liigan virallinen nimi muuttui PTT Telecompetitie – nimeksi tuottoisan 9 vuoden sponsorisopimuksen solmimisen jälkeen PTT Telecomin kanssa. Vuonna 2012 kävi ilmi, että Rupert Murdoch oli varmistanut lähetysoikeudet Eredivisien peleihin uskomattomalla 12 vuoden sopimuksella, joka on kuulemma 1 miljardin euron arvoinen. Osana sopimusta on, että jokainen Eredivisie-klubi saisi yli 4 miljoonaa euroa vuodessa koko 12-vuotisen sopimuksen ajan. Tämä taloudellinen vapaus on auttanut klubeja kilpailemaan Euroopan parhaiden joukkueiden kanssa, suorat pelit lähetetään Fox Sports Eredivisiella ja kohokohdat lähetetään NOSilla.

Historia

Ennen Eredivisien perustamista vuonna 1954, Netherlands Football League Championship hallitsi Hollannin jalkapalloa. Puhtaasti amatöörikilpailuissa kilpailtiin useissa pudotuspeleissä alueiden seurojen ryhmässä, jotka olivat menestyneet aikaisempina vuosina. Mielenkiintoista, Royal Dutch Football Association (KNVB) oli omistautunut joukkueiden amatööriasemaan ja se hylkäsi minkä tahansa maksutavan ja itse asiassa, määräsi pelikieltoon pelaajia, jotka jäivät kiinni palkan saamisesta tai klubin todettiin ostavan pelaajia.

Kuitenkin, kuten monissa muissa Euroopan jalkapalloliigoissa vaatimus ammattimaisesta liigasta alkoi tulla kuulluksi, kun maajoukkueen jäsenet alkoivat pelata ulkomailla. Itse asiassa, niin monia lahjakkaita pelaajia lähti Hollannin liigasta, että KNVB oli määrättävä pelaajia Hollannin maajoukkueesta pelikieltoon, jotka pelasivat ulkomailla. Tämä joukkopako, lähinnä Ranskan ammattijalkapalloliigoihin tunnettaan nimellä Pohjanmeren tulva 1953. Kuitenkin, kun hollantilaiset pelaajat ulkomailla järjestivät ottelun Ranskan maajoukkuetta vastaan ja voittivat pelin 2-1 se sähköisti hollantilaiset kehittämään omaa ammattijalkapalloliigaa ja Eredivisie syntyi.

SP U NR Z GV ZV VSA P.