Jalkapallomatkat Espanjaan

Ei ole mikään sattuma, että espanjalainen joukkue on voittanut Champions Leaguen kuusi kertaa viimeisten kymmenen vuoden aikana. Espanjalainen jalkapallo on aivan omalla tasollaan, ja liiga onnistuu houkuttelemaan joukkueisiinsa maailman parhaat pelaajat. Siksi Espanja ja matsit Espanjan La Ligassa ovatkin jokaisen jalkapallofanin toiveuni.

Sanonnan mukaan jalkapallo on Espanjassa uskonto, eikä sanonta ole aivan väärässsä. Jalkapallo on Espanjan kansallisurheilu, ja sitä palvotaan kaikissa yhteiskuntaluokissa ja analysoidaan väsymättä lukuisissa urheilulehdissä. Kaikilla espanjalaisilla on suosikkijoukkueensa ja jalkapallo on ehtymätön puheenaihe työpaikoilla ja kahviloissa sekä otteluita ennen että niiden jälkeen.

Euroopan suurin ottelu – EL Clássico

Espanjalainen jalkapallo yhdistetään usein Euroopan kahteen suurimpaan jalkapalloseuraan: FC Barcelona ja Real Madrid. Euroopan suurimmat jalkapallotapahtumat ovat näiden kahden jättiläisen kohtaamiset, joille on annettu nimi ”El Clássico”. Kun nämä kaksi joukkuetta taistelevat, seuraa ottelua 82 000 katsojaa Santiago Bernabéu –stadionilla Madridissa tai 99 000 Camp Nou –stadionilla Barcelonassa. Sen lisäksi otteluita seuraa yli miljardi tv-katsojaa ympäri maailman. Tuskin mikään jalkpallo-ottelu nostattaa samanlaista kohua kuin tämä, johon liittyy myös maailman kahden suurimman jalkapallotähden, Messin ja Rondaldon, kohtaaminen.

Espnajalainen jalkapallo on muutakin kuin Barca ja Real

Realin ja Barcan väliset ottelut ovat kirsikka kakun päällä. Siksi otteluliput myydäänkin ennätysnopeasti loppuun, ja lippujen hinnat ovat päätähuimaavat.

Espanjalaisella jalkapallolla on kuitenkin paljon muutakin tarjottavaa kuin El Clássico. Espanjassa on valtavasti hyviä seuroja ja Espanjan liigassa pelataan upeita otteluita. Esimerkiksi Atlético de Madrid, Valencia ja Sevilla ovat erittäin menestyksekkäitä joukkueita ja tarjoavat katsojille silmänruokaa. Espanjassa voit myös nauttia ihanasta ilmastosta ja yhdistää jalkapalloon kulttuuri- ja ruokaelämyksiä suurissa kaupungeissa. La Ligan ottelulippuja voi helposti saada 40 eurolla.

Jos et halua missata Barcan supernopeaa hyökkäyspeliä tai Realin tähdillä pakattua kentällistä, voit lähteä katsomaan niiden peliä jotain toista huippujoukkuetta vastaan. Silloin huippujoukkueidenkin ottelulippujen hinnat ovat aivan toista luokkaa.

Jos et saa lippuja El Clássicoon, on toinen ehdottomasti näkemisen arvoinen ottelu Real Madridin ja Atlético de Madridin välinen paikallisottelu. ”Pieni” madridilaisjoukkue Atlético on viime vuosina ollut Espanjan liigan kärjessä ja vuonna 2014 se nappasi Espanjan mestaruuden.

Erona moniin eurooppalaisiin liigoihin, espanjalaisissa jalkapallo-otteluissa ei juuri koskaan nähdä huligaaneja. Väkivaltaisuudet otteluiden yhteydessä ovat erittäin harvinaisia. Niinpä voit turvallisin mielin ottaa myös perheen mukaan seuraamaan matsia.