We compare primary and secondary marketplaces. Prices might be higher or lower than face value.

Vakiasiakkaat 2019 | 2020

Jalkapallopaketteja Aston Villa

Aston Villa FC on heti Evertonin jälkeen pelannut eniten kausia Englannin pääsarjassa. The Villans on vuosien saatossa saavuttanut useita pokaaleja, erityisesti eri cupeissa.

Aston Villan kotistadion Villa Park vetää lähes 43 000 katsojaa. Tästä huolimatta stadion on harvemmin loppuunmyyty. Päästäksesi käsiisi parhaimpiin lippuihin on kuitenkin vaikeaa. Jos ostat matkapaketin, johon sisältyy hotelli, lento ja otteluliput, tai vain hotelli ja otteluliput. Tätä kautta voit usein saada haluamasi liput.

Aston Villa FC perustettiin 1874 ja se osallistui ensimmäiseen The Football Leaguen kauteen 1888. Seuraavina vuosina Villa oli voittamaton. Seitsemän kauden ajan vuosien 1894-1900 välillä, se voitti viisi liigamestaruutta ja kolme FA cupia. Siitä lähtien sen menestys on ollut vaatimattomampaa. Aston Villa on voittanut yhteensä seitsemän liigamestaruutta (viimeisin 1980/81), viisi FA cupin voittoa (viimeisin 1957), viisi liigacupin voittoa ja yksi Euroopan cupin/Mestarien liigan voitto (1982).

Lyhyesti Villa Park

Aston Villa on klassinen jalkapalloseura ja Villa Park on yksi ikonisista jalkapallostadioneista Britteinsaarilla. Aston Villan näkeminen Villa Parkilla on pakko nähdä mikäli sydän sykkii edes hieman Villalle.

Faktaa Villa Parkista

Villa Parkiin mahtuu 42 788 katsojaa ja se on yksi neljästä englantilaisstadioneista, jotka ovat UEFAn rankkauksella neljän tähden arvoisia (muut ovat Stadium of Light, Anfield, Etihad Stadion ja Goodison Park). Stadion avattiin 1897 ja sitä pidetään yhtenä kauneimmista stadioneista Englannissa. Katsojaennätys rikottiin 1946, kun 76 588 katsojaa oli todistamassa paikan päällä ottelua Derby Countrya vastaan.

Kulkuyhteydet

Villa Park sijaitsee Birminghamin pohjoispuolella. Matka keskustaan on noin neljä kilometriä. Voit matkata stadionille jalan, mutta paras tapa saapua Villa Parkille on paikallisella junalla. Birminghamin New Street asemalta Aston asemalle, joka on aivan stadionin vieressä.

Stadionin historia


Aivan alussa jalkapallo ei ollut päälaji nykyisen Villa Parkin alueella. Kriketti oli sitä vastoin suosiossa Lower Park stadionilla. Yleisurheilu ja pyöräily olivat myös kilpailemassa suurimmasta suosiosta. Aston Villan saavuttaessa menestystä se muutti Perry Barr stadionille. Liigavoiton jälkeen 1897 he kuitenkin muuttivat takaisin Lower Parkille, joka oli nytt muokattu enemmän jalkapallostadioniksi. Näin se sai myös nykyisen nimensä Villa Park.

1900-luvun alussa Villa Parkiin mahtui 40 000 katsojaa. Kun stadionilta siirrettiin pyöräilyrata, joka kiersi ympäri kenttää, saatiin katsojien paikkoja lisättyä vieläkin suuremmaksi. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Villa Parkiin mahtui yli 70 000 katsojaa.

Muiden englantilaisstadioneiden tapaan katojapaikkoja on jouduttu vähentämään vuosien saatossa. Uusien turvallisuussääntöjen myötä stadioneille on pitänyt rakentaa uudelleen seisoma- ja istumapaikat.

Aston Villa liput ja matka

Englantilaista huippujalkapalloa kannattaa käydä katsomassa paikan päällä saarivaltakunnassa. Nyt sinulla on mahdollisuus nähdä suosikkijoukkueesi Aston Villan kohtaamassa vastustajansa Villa Parkin stadionilla. Samalla saat myös mahdollisuuden tutustua Birminghamin kauniiseen teollisuuskaupunkiin. Yksi englantilaisen jalkapalloliigan perustajaseuroista Aston Villa kuuluu niihin harvoihin englantilaisiin jalkapallojoukkueisiin, jotka ovat onnistuneet Europa Cupin mestaruuden hankinnassa. Lienee turha siis mainita joukkeen omaavan varsin laajan kannattajoukon ympäri maailmaa.

Birmingham on Englannin toiseksi suurin kaupunki, ja tarjoaa kävijöilleen palan mielenkiintoista historiaa sekä suurkaupungin vilkasta tunnelmaa. Birminghamissa on liuta teattereita railakkaan yöelämän lisäksi, eli hauskanpito ei siis tässä kaupungissa lopu kesken. Kolmesta suuresta yliopistosta johtuen kaupungin väestön keski-ikä on tavallista matalempi, ja tämä seikka peilautuu positiivisesti ulkona käymiseen. Kaupungin baarien ja pubien seinät ovat täynnä maamerkkejä kaupungin rikkaasta populaarimusiikin perimästä, onhan Birmingham monen suuren yhtyeen, kuten Black Sabbathin, Duran Duranin, The Streetsin ja Led Zeppelinin kotikaupunki.

Aston Villan kannattajana haluat varmaankin liittyä muiden samanmielisten joukkoon, ja mikäpä parempi paikka siihen, kuin Aston Manor Hotel Witton Lanella. Tänne saapuvat monet fanit kohottamaan tunnelmaa ennen ottelua ja juhlimaan suosikkijoukkuettaan ottaen kyytipojaksi pari lasillista.

Muuta tekemistä Birminghamissa

Birmingham on toiseksi suurin kaupunki Englannissa. Se tarkottaa melkein automaattisesti sitä, että siellä on paljon nähtävää ja koettavaa. Birmingham Museum & Art Gallery, Rag Market, ravintola Balti Triangle, Warwick linna ja Birminghamin kasvitieteellinen puutarha. Nämä ovat vain murto-osa siitä missä voit käydä vierailemassa.