Jalkapallomatkoja Champions League

Jalkapallomatkat Champions League

Mestarien liiga on vuosittainen jalkapallokilpailu yksinomaan huipputason seuroille suurimmissa eurooppalaisissa liigoissa. Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) järjestää sen ja vain seurat, jotka ovat kunkin jalkapalloliigojen kärjessä voivat osallistua. Kilpailu on erittäin arvostettu ja Euroopan johtavat joukkueet kilpailevat kiivaasti osallistumisesta liigaan. Suurimmat jalkapallokansat edistävät sekä kunkin oman liigan mestareita että joissakin tapauksissa yhtä tai useampaa seuraavaksi kärkeen sijoittunutta. Itse asiassa, Mestarien liigan loppuottelu on niin suosittu, että vuonna 2013 se houkutteli hämmästyttävän 360 miljoonaa tv-katsojaa maailmanlaajuisesti.

Ennen vuotta 1992 Mestarien liiga tunnettiin Euroopan Champion Clubs'Cup-kilpailuna, joka lyhennetään usein yksinkertaisesti Euroopan Cup, joka oli käynnissä jatkuvasti vuodesta 1955. Ennen uudelleenjärjestelyä vuonna 1992, Euroopan Cup oli suora pudotuskilpailu, joka oli avoin ainoastaan kunkin Euroopan maan mestareille. Kuitenkin, vuoden 1992 dramaattisen uuden rakenteen jälkeen kilpailu otti käyttöön lohkovaiheen, joka osoittautui erittäin suosituksi fanien keskuudessa.

Kaudesta 2015-16 lähtien heikommat Euroopan joukkueet voivat vain päästä mestaruuskilpailuun voittaneena joukkueena, kun taas vahvimmat Euroopan jalkapalloilun kansat voivat osallistua enintään viidellä joukkueella. Joukkueet, jotka eivät pääse Mestarien liigaan, voivat osallistua Euroopan kilpailuun UEFAn Euroopan-liigan kautta, vaikkakaan se ei ole niin arvostettu kuin Mestarien liiga, puolivälin joukkueet silti arvostavat sitä erittäin paljon.

Mestarien liiga alkaa heinäkuussa sarjoilla pudotuspelien sarjoilla, joiden voittajat palkitaan pääsyllä pääkilpailuun. Loput 10 joukkuetta liittyvät 22 muuhun joukkueeseen, jotka pääsivät suoraan Mestarien liigaan ja näistä 32 joukkueesta muodostetaan 8 ryhmän sarjoja, joissa on 4 joukkuetta kussakin ryhmässä. Joukkueet pelaavat toisiaan vastaan kahdesti parhaan 2 joukkueen edeten pudotusvaiheeseen ja kolmanneksi sijoittunut joukkue pääsee UEFAn Eurooppa-liigaan. Loppuottelu pelataan toukokuun lopussa ja Mestarien liigan voittaja on oikeutettu osallistumaan sekä UEFA Super Cup-kilpailuun ja FIFA Club World Cup-kilpailuun.

Kilpailulla on rikas historia ja kantajoukkue Espanjan mestari Real Madrid on ollut menestyksekkäin seura kilpailujen historiassa, voitettuaan arvostetun kilpailun kymmenen kertaa. Itse asiassa Espanjan joukkueet ovat voittaneet halutun Euroopan Champion-mestaruuden 15 kertaa, kun taas Englanti ja Italia jakoivat toisen sijan 12 kertaa kukin.

Joukkueet

Vakiasiakkaat 2024 | 2025

Jalkapallomatkat Champions League

Lippuja Englannin mestaruussarjan peleihin on saatavilla yksittäisten seurojen verkkosivuilta tai useilta välittäjiltä. Usein uskollisuuden kannustamiseksi, kausilipun haltijat voivat ostaa lippuja viikkoa etukäteen ennen yleisöä. Voit tarkistaa suosikkiseurasi ottelut käymällä seurojen verkkosivuilla tai muilla vastaavilla sivustoilla, kun suunnittelet matkaasi.

Eurooppa on moderni ja elinvoimainen kulttuuri- ja teollisuusalue, se on myös erittäin suosittu kohde kansainvälisille matkailijoille. Sinänsä, Champions League-ottelut ovat helposti saavutettavissa rautateitse ja maanteitse ja kussakin maassa on runsaasti suuria kansainvälisiä lentokenttiä. On syytä huomata, että jos olet matkalla Euroopan suuriin maihin, sinulla ei ole ongelmia, mutta jos aiot matkustaa pienempiä eurooppalaisiin maihin, erityisesti Itä-Euroopassa, on viisasta tarkistaa hallituksesi verkkosivut, onko matkustusrajoituksia tai suosituksia paikoista, jotka koskevat suunnittelemaasi määränpäätä.

Historia

Ensimmäinen rajoja ylittävä Euroopan jalkapalloiluturnaus oli yksinkertainen kiertopalkintokilpailu Itävalta-Unkarin välisten joukkueiden kesken. Kuitenkin, 1930-luvulla kilpailuun osallistui Keski-Euroopan valtioita pelaten perinteisessä pudotuskilpailu ja se tunnettiin Coupe des Nations- tai Cup of Nations-kilpailuna. Kuitenkin, sodan jälkeen latinalaisen Euroopan jalkapallokansat työskentelivät yhdessä muodostaakseen Latin Cup-kilpailun ja se oli tämän turnauksen menestys, että L'équipen päätoimittaja Gabriel Hanot pystyi vakuuttamaan siihen, että UEFA toteutti käytännössä tällaisen turnauksen ja 1955 European Champion Clubs' Cup.

Kaudella 1955-56 ensimmäinen Euroopan Cup-kilpaillu järjestettiin ja 16 joukkuetta osallistuivat mukaan lukien myös Euroopan raskaansarjan joukkueet Milano, Anderlecht, Stade de Reims, Hibernian, PSV Eindhoven ja Real Madrid. Aivan ensimmäinen Euroopan Cup-kilpailun ottelu oli Sporting CP ja Partizanin välillä päättyen jännittävästi 3-3. Tämä historiallinen ensimmäinen Euroopan Cupin loppuottelu pidettiin Parc des Princesissä Stade de Reimsin ja Real Madridin välillä. Jäljessä tullut espanjalainen joukkue voitti pelin 4-3 Alfredo Di Stefanon ja Marquitosin maaleilla ja kahdella maalikuninkaan Héctor Rialin hyvin laukaistuilla maaleilla.