Jalkapallomatkat Englantiin

Englanti on jalkapallon alkuperäinen kotimaa. Englannin ”The Football Association” loi vuonna 1863 säännöt, jotka muodostivat pohjan tälle upealle pelille, jalkapallolle. Britit ovat siitä saakka olleet hulluina jalkapalloon, ja Englannin Premier League on maailman suurin ja seuratuin jalkapalloturnaus. Siksi Premier League onkin jokaisen jalkapallofanin toivelistalla.

Ainutkertainen fanikulttuuri – You will never walk alone

Kun 45 000 katsojaa laulaa yhdessä Anfieldin stadionilla Liverpoolissa Gerry and the Pacemakersin ”You’ll never walk alone”, saa se väristykset kulkemaan selkäpiissä. Anfield Road, Liverpoolin kotikenttä, on laajalti tunnettu ainutlaatuisesta tunnelmastaan. Täällä vallitsee upea ilmapiiri, ja siihen vaikuttaa katsojien omistautuminen, jollaista ei monesti tapaa.

Englantilaisessa jalkapallo-ottelussa huomaa selvästi, että faneille kyse on paljon muusta kuin urheilutapahtumasta: kyse on intohimosta. Monille oma jalkapalloseura on melkein tärkeämpi kuin oma perhe.

Jos suunnittelet jalkapallomatkaa Englantiin, varmista, että et jää paitsi siitä mahtavasta tunnelmasta, joka vallitsee paikallisissa pubeissa fanien valmistautuessa matsiin. Muista vain pukea päällesi oikean joukkueen paita tai värit, ennen kuin istut tiskille!

Maailmanluokan elämyksiä historiallisilla stadioneilla

Premier Leaguen vanhat legendaariset stadionit tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä – olipa sitten kyseessä White Heart Lane, Stamford Bridge tai Anfield Road. Monet stadioneista on rakennettu jo 1800-luvulla ja niiden intiimissä tunnelmassa voi tuntea historian siipien havinaa.

Premier League tarjoaa tietenkin myös huippumoderneja stadionelämyksiä, esimerkkeinä vaikkapa Arsenalin kotikenttä ”Emirates Stadium” tai Manchester Cityn kotiareena ”City of Manchester Stadium”. Näiltä uusilta huippustadioneilta löytyvät kaikki viimeisimmät herkut.

Premier League tarjoaa runsaasti kiihkeitä matseja ja paikallisotteluita

Premier League tarjoaa monia legendaarisia paikallisotteluita. The North London Derby, Arsenal vs. Tottenham, on Lontoon suurin jalkapallo-ottelu. Näiden kahden joukkueen keskinäinen kilpailu on kasvanut legendan mittoihin, ja matseissa on aina ollut todella intensiivinen tunnelma – aina siitä saakka, kun joukkueet kohtasivat ensi kerran vuonna 1887.

 Toinen legendaarinen ottelu pelataan Liverpoolin ja Manchester Unitedin välillä. Se on myös Englannin kahden menestyksekkäimmän joukkueen välinen ottelu. Joukkueiden välinen kilpailu juontaa juurensa aina teollistumisen alkuaikoihin, jolloin nämä kaksi kaupunkia kilpailivat Koillis-Englannin merkittävimmän kaupungin asemasta.

Manchesterissa pelattava paikallisottelu Manchester Unitedin ja Cityn välillä on kehittynyt upeaksi derbyksi. Molemmat joukkueet ovat vuosien ajan olleet Premier Leaguen kärkijoukossa. Usein kyse onkin samalla myös mestaruusottelusta.

Aina matkan arvoinen

Niin kuin näet, Englanti tarjoaa runsaasti jännittäviä jalkapalloelämyksiä, matkustusajankohdasta juurikaan riippumatta. Katso jalkapallomatkojen tarjonta Englantiin ja valitse se, joka sopii omaan kalenteriisi parhaiten.

Siitä tulee jännittävä ja muistorikas matka!